Schoolreizen

Schoolreizen en werkweken

ieper_schoolreis_001.jpgIn de periode 2014 - 2020 herdenken we 100 jaar Eerste Wereldoorlog en 75 jaar Tweede Wereldoorlog.

 

Rond deze thema's bieden wij schoolreizen en werkweken aan voor middelbare scholieren en studenten.

 

Voor de Eerste Wereldoorlog is Ieper de bestemming die het meest in trek is. Naast tal van bezienswaardigheden die de Eerste Wereldoorlog tot leven roepen is er elke avond de "Last Post" herdenking in de Menenpoort. Ieper is helemaal ingesteld op het ontvangen van schoolgroepen en er zijn tal van mogelijkheden. Een bezoek aan de loopgraven spreekt vaak het meest tot de verbeelding. Een basisreis hebben we hier voor u uitgewerkt. Deze basisreis is voor een werkweek uit te breiden naar bestemmingen als de Somme of Verdun, maar ook ter plaatse zijn uitbreidingsmogelijkheden naar het IJzerfront of de omgeving van Duinkerken.

 

Voor de Tweede Wereldoorlog bieden wij dagtochten naar de Grebbelinie en de Slag om Arnhem aan, alsmede meerdaagse schoolreizen naar Normandië of de Ardennen.

 

Een bezoek aan Waterloo is mogelijk als dagtocht, maar ook als meerdaagse reis, bijvoorbeeld in combinatie met attracties in en om Brussel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

 

Contactformulier