"Leerzame schoolreizen naar historische locaties"

Op zoek naar een leerzame schoolreis of werkweek voor uw school? Wij organiseren het graag voor u!

Ontdek de mogelijkheden

Schoolreis en studiereis ‘Eerste Wereldoorlog’

In de periode 2014 – 2018 werd 100 jaar Eerste Wereldoorlog herdacht. Dit heeft tot hernieuwde belangstelling geleidt tot deze dramatische periode. Rond dit thema bieden wij school- en studiereizen aan voor middelbare scholieren en studenten.

Voor de Eerste Wereldoorlog is Ieper de bestemming die het meest in trek is. Naast tal van bezienswaardigheden die de Eerste Wereldoorlog tot leven roepen is er elke avond de “Last Post” herdenking in de Menenpoort. Ieper is helemaal ingesteld op het ontvangen van schoolgroepen en er zijn tal van mogelijkheden. Een bezoek aan de loopgraven spreekt vaak zeer tot de verbeelding.

Een tweedaagse basisreis hebben we hier voor u uitgewerkt. Deze basisreis is met extra dagen uit te breiden in de omgeving van Ieper, naar de Somme of naar het IJzerfront.

Een schoolreis naar een andere bestemming of met een ander historisch thema? Wij organiseren het graag voor u!

Schoolreis naar ‘Ieper 1914-1918’

Schoolreizen naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog staan al jaren op het programma van Engelse scholen. Meestal worden deze reizen gekoppeld aan een lesproject en zoeken de leerlingen naar sporen van familieleden of plaatsgenoten die in de Eerste Wereldoorlog hebben gevochten.

Dit soort thematische schoolreizen over de Eerste wereldoorlog wordt ook steeds populairder in Nederland. Wilt u een thematisch blok afsluiten met een bezoek aan de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog? Dan is een bezoek aan Ieper daar heel geschikt voor.

Wij adviseren om minimaal twee dagen voor de schoolreis uit te trekken. Dan komen de deelnemers echt in een historische sfeer en maakt het de meeste indruk. Vrijwel iedereen wordt geraakt door de dagelijkse “Last Post” ceremonie bij de Menenpoort, met trompetters en kranslegging.

Overnachten kan in speciale schoolhotels, of in 8-10 persoons “Bell”-tenten zoals gebruikt in de Eerste Wereldoorlog. We staan dan op camping Ypra op de Lettenberg ofwel “Little Kemmel Hill”.

Quote uit: ‘A Tommy at Ypres, Amberley Publishing’

“…we climbed Little Kemmel Hill expecting to find a nice little camp after the mud of Potijze. We were disgusted to find ourselves marched into a field to a bivouac camp, in only a little less mud than we had left behind us. There were a few tents for the officers, and we managed to secure one for the Orderly Room. We had a rather startling reception on our arrival. As we marched in at one end of the field, eight aeroplane bombs dropped in quick succession at the other end of the field. We dared have no lights whatever for sometime after our arrival, and there was a deal of shouting, and passing of compliments in the darkness before the battalion was settled in”

Vraag nu deze schoolreis aan voor slechts €99,- per persoon

De bovengenoemde kosten zijn exclusief Touringcar.

Geschikt voor 32 leerlingen en 3 begeleiders

Verblijf naar keuze: kies uit historische Bell-tenten of verblijf in een schoolhotel

Geniet van een volpension tijdens de schoolreis

Start met aanvragen